Recept na přípravu mletého masa z Turecka

  • Příprava
    9 min.
  • Vaření
    15 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 369




Dnes jsme si pro vás připravili opravdu výborný recept, který si určitě zamilujete. Řeč je o chutné přípravě mletého masíčka, kterou mě naučil můj kamarád z Turecka.

My jsme si ho tedy pořádně oblíbili a už teď se neumíme dočkat, až ho připravíme znovu.

Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 30 ml oleje
  • 250 g zelí
  • 2 stroužky česneku
  • koriandr, pepř a sůl
  • 500 g mletého masa
  • 2 rajčata
  • další cibule a mrkev na omáčku
  • 5 polévkových lžic zakysané smetany

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Nejprve si cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Tři mrkve si nastrouhejte na struhadle. Smažte cibuli a mrkev úplně do měkka. Přidejte najemno nakrájené zelí a vařte ještě dalších 20 minut. Osolte, opepřete a přidejte koriandr. K mletému masu nyní přidejte zeleninu, promíchejte a podle chuti osolte. Přidejte nastrouhaný česnek a promíchejte úplně do hladka.
  2. Z této směsi si vytvarujte bochánky a smažte při vysoké teplotě několik minut z každé strany dozlatova.
  3. Nyní si cibuli a mrkev poduste, přidejte rajčatový protlak, sůl, pepř a ještě trochu cukru, protože rajčata jsou kyselá.
  4. Přidejte ještě zakysanou smetanu a několik minut vařte. Mleté maso si rozložte do formy, navrch nalijte omáčku se zakysanou smetanou. Pečte na 190 stupňů asi 35 minut, ale během pečení maso kontrolujte.

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

Vyzkoušejte také tyto recepty:

Velmi oblíbené, česnekové zemky z trouby: Takto je připravuje tchyně a nikdy se jich neumíme dojíst!
Chutný čokoládový pamlsek jako z cukrárny: Tento koláček je u Nás číslem 1!


    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.